WAECO Slider 2

WAECO logo coloured

specialister i mobil teknologi

1974 var et meget begivenhedsrigt år:

WAECO image signet

Tyskland gik hjem med VM-trofæet og den amerikanske præsident Richard Nixon blev tvunget til at træde tilbage pga. Watergate-skandalen. Mens ABBA skrev musikhistorie med deres udødelige hit “Waterloo”, invaderede tyrkiet det nordlige Cypern og HP lancerede verdens første programmerbare lommeregner.

Midt i disse begivenheder og ubemærket af offentligheden fandt en teknisk revolution sted, som kom til at betyde ubegrænsede muligheder til det mobile samfund …

I de tidlige 70’ere var det stort set umuligt at holde mad og drikke friske i længere tid ombord på en båd. To brødre, Theodor og Peter Wähning, fik en genial idé. De skabte det første batteridrevne køleskab – og det var starten på WAECO.

WAECO Historie

WAECO image

For at løse problemet med mobil køling, designede de to stiftere et køleskab med et hermetisk kølekredsløb, drevet af en kompressor og af et batteri. Hvad der dengang var en sensation, bliver i dag taget for givet af det mobile samfund. Det første mobile køleskab lagde grundstenen til det, der i dag er verdens mest varierede udvalg af mobile køleprodukter til privat og professionel brug.

WAECO har vist vejen i denne industri i over 40 år nu, og sætter gang på gang nye standarder for kvalitet og funktionalitet. Der er mange produkter som beviser dette: design-minikøleskabe og vin-klimaskabe til perfekt nydelse, kraftige kølebokse, som kan drives fra forskellige strømkilder, og sidst men ikke mindst WAECOs legendariske kompressorkøleskabe og aggregatserier. Kvalitet og variation har givet firmaet et enestående ry. Kundebasen inkluderer slutbrugere og velrenommerede producenter af personbiler, lastbiler, autocampere og yachter, som værdsætter WAECO som en kompetent partner for tilpasset design og serieproduktion.

WAECO Image 2

Wähning-brødrenes utrættelige engagement fik firmaet til at vokse i et hæsblæsende tempo. Nye produktserier blev lanceret næsten hvert år for at skabe det, Theodor og Peter Wähning betragtede som et komplet udvalg. Sideløbende med det voksende udvalg af mobile køleløsninger, udviklede de to pionerer en bred vifte af elektronisk tilbehør til energibesparende brug af den dyrebare batteristrøm.

Det var også et logisk skridt for WAECO at gå fra mobil køling til mobilt køkkenudstyr. Mikrobølgeovne, kaffemaskiner og elkedler til biler, altsammen udviklet til at klare mobile udfordringer, blev en del af udvalget for at give rejsende hidtil uset komfort og bekvemmelighed.

I 1981 dannede WAECO et partnerskab med DIAVIA, et italiensk firma som specialiserede sig i køretøjsklimaanlæg. Samarbejdet resulterede i et tæt netværk af AirCon servicepartnere, og gjorde firmaet til nummer et på det europæiske marked for eftermonterede, mobile klimaanlæg. Igen er det kompetence, som er vigtigst for WAECO. Kurser organiseres jævnligt for at give vores partnere værdifuld knowhow. Et perfekt logistisk system garanterer hurtig levering af reservedele og forbrugsgoder.

Ved arbejdet med eftermontering af klimaanlæg opdagede WAECO mange nye muligheder for at give motor-entusiaster endnu mere sikkerhed og komfort. Som et resultat skabte de en bred vifte af mobilt tilbehør udviklet til hurtig og nem gør-det-selv montering. Denne aktivitet banede vejen for et andet produktsegment, hvor WAECO nu er førende på det europæiske marked: bakkamerasystemer til privat og professionel brug.

Den globale ekspansion voksede med næsten samme hastighed. I dag giver WAECO komfort og sikkerhed til kunder på fire kontinenter via datterselskaber i USA, Australien, mellemøsten og fjernøsten. Med lokal repræsentation på markeder i hele verden kan firmaet reagere hurtigt og individuelt på deres kunders krav.

WAECO Emsdetten

WAECO Emsdetten

Selv i dag, mere end 40 år efter grundlæggelsen, har firmaet bibeholdt sin pionerånd. Utrættelige i deres jagt på perfektion, bruger WAECOs ingeniører moderne forskningsmetoder for at optimere det eksisterende udvalg og skabe helt nye produkter til det mobile samfund.

Siden 1. marts 2007 har WAECO fungeret i en ny ejerstruktur. Den dag solgte Ruth, Peter og Theodor Wähning alle virksomhedens andele til Dometic Deutschland GmbH. “Den bærende idé bag fusionen er at fortsætte vores vækst og opbygge en globalt agerende virksomhed der er leverandør af komforttilbehør til fritidsmarkedet og alle typer køretøjer og både, ” kommenterer Joachim Kinscher, direktør for Dometic WAECO International GmbH og EMEA region. “Firmaernes markeder, produkter og nøgleregioner passer perfekt til hinanden. Ledelse- og generationsskifte, almindeligt kendt som kritiske emner på dagsordenen for familievirksomheder, er strøget fra opgavelisten og WAECO kan nu bevæge sig med fuld kraft ind i fremtiden.”

Dometic har længe været en globalt førende producent af absorptionskøleskabe, køkkenudstyr, vinduer, døre, sanitetsudstyr og komfortudstyr til fritidskøretøj- og marinemarkedet. Kundebasen inkluderer producenter af autocampere, campingbusser og fritidsbåde. Firmaet fremstiller også særlige kølesystemer og andre produkter til sundhedssektoren og hotelbranchen.

Dometic som uafhængig gruppe blev grundlagt i 2001 ud fra Electrolux Leisure Appliances. Dometic Group sælger sine produkter i over 100 lande.

WAECO produkt-highlights

WAECO Nyheder

Kontakt

Dometic WAECO henvender sig til erhvervsdrivende og handler ikke direkte med privatkunder. Her på hjemmesiden finder du svar på det meste om Dometic WAECOs produkter, men har du brug for flere oplysninger eller gode råd, kan du kontakte din forhandler, som du finder her. Vores forhandlere har et indgående kendskab til vores produkter og står klar til at hjælpe dig videre.

Kontakt for forhandlere og værksteder

Telefon: +45 75 58 59 66
Fax: +45 75 58 63 07
E-mail: info@dometic.dk